Wie zijn wij?

Het niveau van Nederlandse wijnen is hoog. Dat zegt sommelier Koen van der Plas. En hij kan het weten, want Koen beoordeelt wijnen uit de hele wereld. “Ik denk dat Nederlandse wijn over een jaar of tien een serieuze speler is op het gebied van kwaliteitswijnen,” aldus Koen.

Wij van DutchWine4You hebben geen belangen in Nederlandse wijn. Als we het heel formeel willen zeggen: wij zijn onafhankelijk. Zo, dat is eruit! Wij schenken graag een wijn van Nederlandse bodem, omdat wij die steeds vaker verrassend anders en vooral heel smakelijk vinden. Maar het is niet alleen de inhoud van het glas die ons boeit. Het verhaal van de pioniers fascineert ons. Het neemt ons mee naar de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Waar haalden die waaghalzen van toen de moed vandaan om in dit koude kikkerlandje wijn te gaan verbouwen? Hun noeste arbeid was baanbrekend. Inmiddels zijn er tientallen wijnboeren die serieuze wijnen maken. Het dagelijks bestaan van een Nederlandse wijnboer in 2020 is niet minder fascinerend dan het verhaal van die pioniers. Voor wie niet verder kijkt dan zijn neus lang is, spat de romantiek er vanaf. Maar ze moeten hard werken voor hun boterham en voeren soms een oneerlijke strijd met de grillen van het Nederlandse weer. En toch gaan ze door!

In onze achtertuin telen we onze eigen groente en ons eigen fruit. Dat is duurzaam en vertrouwd. Kaas en eieren halen we bij de boer om de hoek. En we hebben aandelen in een burgerboerderij. Lokaal is lekker! Daarom drinken wij ook wijn van vaderlandse bodem. Dat is iets om trots op te zijn, want de beste restaurants zetten ‘onze’ wijnen op de kaart. Wij nodigen je uit om samen met ons een verrassende ontdekkingsreis langs Nederlandse wijn te maken. Het is een belevenis!