-
De Apostelhoeve met 3 keer goud in wereldtop
De Apostelhoeve nam deel aan Le Mondial des Vins Blancs in Straatsburg. Wijnboer Mathieu Hulst kwam met 3 gouden medailles naar huis. Een indrukwekkend resultaat! De beste domeinen uit de wereld namen deel aan de keuring. Met 3 x goud gaf de Apostelhoeve topdomeinen uit de Elzas het nakijken. “Als ik kijk naar al die grote namen die goud en zilver hebben gewonnen, duizelt het mij voor ogen,” bekent de trotse wijnboer uit Maastricht.
-
Is Gelderland de belangrijkste wijnprovincie?
De resultaten van de Wijnkeuring van de Lage Landen zetten ons op het verkeerde been. Niet Gelderland is de belangrijkste wijnprovincie van Nederland. Dat is nog steeds Limburg. Toch zonden de wijngaardeniers uit Gelderland 80 wijnen in voor de keuring. De collega’s uit Limburg bleven steken op 65. Diederik Beker en Henk Breugem uit Gelderland werden uitgeroepen tot beste wijngaardenier van 2020. Daar stond maar één wijngaardenier uit Limburg naast: Stan Beurskens.
-
Achterhoekse wijnbouwers scoren in Wenen
De coöperatie van Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers zond maar liefst 9 wijnen uit 2018 in voor de Austrian Wine Challenge (AWC) in Wenen. Die inzending was goed voor 2 keer goud, 5 keer zilver en voor 2 keurzegels. Een compliment van de deskundige proevers van de internationale keuring. Voor alle 9 wijnen! Dat de coöperatie goede wijnen maakt is bekend. Maar dat de jury in Wenen door alle ingezonden wijnen werd ingepakt is mooi meegenomen.
-
Goud en zilver voor de Wijnmakers uit Wierden
Goud voor Rode Ros 2018 van de Wijnmakers in Wierden! De proevers van de prestigieuze Austrian Wine Challenge Vienna (AWC Vienna) bekroonden de mooie wijn van Regent en Rondo. De Wijnmakers reageren verrast: “Dat we leuke wijnen maken, wisten we wel. Maar dat we met onze eerste wijnen meteen dit resultaat behalen, hadden we nooit voor mogelijk gehouden.” Naast het goud voor Rode Ros 2018 is er ook zilver voor de Maître 2018. Deze witte wijn is gemaakt van Solaris, Johanniter en Cabernet Blanc.
-
Het mirakel van Wijngaard Saalhof
Overal in Nederland maken wijnboeren een goede wijn. Zelfs op plekken waar je dat nou niet meteen verwacht. Het bewijs? Een wijn uit de platte en winderige polder van Noord-Holland was goed voor een bronzen medaille op de internationale keuring van het Staatliches Weinbouwinstitut Freiburg. Daar is de maker, Siem Loos van Wijngaard Saalhof, maar wat trots op: “Het is fantastisch dat je in zo’n grote competitie een bronzen medaille behaalt met een Nederlands product.” De naam van de soepele en lichtvoetige mousserende wijn spreekt boekdelen: ‘Mirakel uit West-Friesland’.
-
Wijnen uit Gelderland op internationaal podium
Goed nieuws uit Berlijn! Er vielen Nederlandse wijnen in de prijzen tijdens de prestigieuze Berliner Wein Trophy (BWT). Het waren drie wijnen uit Gelderland. Opmerkelijk! Er was een gouden medaille voor Wijngoed Montferland uit Gendringen met een mousserende witte wijn, gemaakt van Johanniter. En er waren maar liefst twee medailles voor Wijnboerderij ’t Heekenbroek uit Drempt. De Nederlandse wijnen komen langzaamaan in beeld bij internationale wijnprofessionals. “Want zeg nu zelf, kwaliteit wordt altijd blind herkend!”
-
Rijks wint met Nederlandse wijnkaart
Restaurant Rijks in Amsterdam is beloond met een Wine Spectator Award voor een wijnkaart met 30 Nederlandse wijnen. Hoofdsommelier Max van Bockel maakte stiekem een vreugdedansje. De investering in een nieuwe wijnkelder was dus niet voor niets. “Met medewerking van het Rijksmuseum hebben we een mooiere en grotere wijnkelder kunnen bouwen. 30 van onze 450 wijnen zijn Nederlands. Vanwege die specialisatie hebben we twee glazen van Wine Spectator gekregen, ” aldus Van Bockel in het Parool.