Apostelhoeve wereldtop
Nieuws,  Wijnkeuringen

De Apostelhoeve met 3 keer goud in wereldtop

De Apostelhoeve nam deel aan Le Mondial des Vins Blancs in Straatsburg. Wijnboer Mathieu Hulst kwam met 3 gouden medailles thuis. Een indrukwekkend resultaat! De beste domeinen uit de wereld namen deel aan de keuring. Met 3 x goud gaf de Apostelhoeve topdomeinen uit de Elzas het nakijken. “Als ik kijk naar al die grote namen die goud en zilver hebben gewonnen, duizelt het mij voor ogen.” De wijnboer is trots!

3 Limburgse wijnen uit 2019 kregen een medaille. Het zijn de Cuvée XII, Pinot Gris en Riesling. Natuurlijk is het niet de eerste keer dat wijnen van de Apostelhoeve een positieve waardering krijgen. Het bedrijf hoort bij de absolute top in Nederland en België. Maar met dit resultaat schaart de Apostelhoeve zich bij de wereldtop.

Nog meer cachet

Maximaal 30 procent van de ingezonden wijnen kreeg een medaille. En maar 12 procent was goed voor goud. Dat geeft de prestatie van de Apostelhoeve nog meer cachet. De Limburgse wijnen werden door 51 internationale juryleden geproefd. In Straatsburg werd gestreden om medailles in 12 categorieën witte wijn. Dat zijn: chardonnay, chenin, gewürztraminer, muscat, pinot blanc, pinot gris, riesling, sauvignon, sylvaner en viognier. Daarnaast ging het om andere druivenrassen en om blends.

BOB Mergelland

Het familiebedrijf op de Louwberg in Maastricht is in jubelstemming. En terecht! Op de lijst met medaillewinnaars staan de mooiste witte wijnen. Uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Slovenië. Ze zijn gemaakt door bedrijven die hun wijnen uitbrengen met hoog aangeschreven herkomstbenamingen. Topwijnen dus. Daar komen nu de wijnen van de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) Mergelland bij. Een historische blijk van waardering!

Stoutse verwachtingen

De Apostelhoeve stuurt niet zo heel vaak wijnen in voor nationale en internationale keuringen. Meestal gaat pakweg 80 procent van de deelnemers met een medaille naar huis. Dat is in Straatsburg anders. Er zijn veel minder ‘winnaars’. Het oudste wijnbedrijf van Nederland wil zich meten met de beste wijnmakers. Daarom besloot Hulst mee te doen aan de gerenommeerde wijnkeuring. “Niet eerder hebben we aan deze keuring meegedaan. We hebben maar liefst 3 gouden medailles op mondiaal niveau behaald, Dat heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Nog nooit is een bedrijf uit Nederland of België daarin geslaagd.”