Apostelhoeve wereldtop nederlandse wijn dutch wine
Nieuws,  Prijzen

De Apostelhoeve met 3 keer goud in wereldtop

De Apostelhoeve nam deel aan Le Mondial des Vins Blancs in Straatsburg. Wijnboer Mathieu Hulst kwam met 3 gouden medailles naar huis. Een indrukwekkend resultaat! De beste domeinen uit de wereld namen deel aan de keuring. Met 3 x goud gaf de Apostelhoeve topdomeinen uit de Elzas het nakijken. “Als ik kijk naar al die grote namen die goud en zilver hebben gewonnen, duizelt het mij voor ogen,” bekent de trotse wijnboer uit Maastricht.

Drie Limburgse wijnen uit 2019 kregen een medaille: Cuvée XII, Pinot Gris en Riesling. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de wijnen van de Apostelhoeve een positieve waardering krijgen. Het bedrijf hoort bij de absolute top in Nederland en België. Maar met het resultaat in Straatsburg schaart de Apostelhoeve zich bij de wereldtop.

Nog meer cachet
Maximaal 30 procent van de ingezonden wijnen kreeg een medaille. En maar 12 procent was goed voor goud. Dat geeft de prestatie van de Apostelhoeve nog meer cachet. De Limburgse wijnen werden door 51 internationale juryleden geproefd. In Straatsburg werd gestreden om medailles in 12 categorieën witte wijn: chardonnay, chenin, gewürztraminer, muscat, pinot blanc, pinot gris, riesling, sauvignon, sylvaner en viognier. In de resterende categorieën ging het om andere druivenrassen en om blends.

BOB Mergelland
Het familiebedrijf op de Louwberg in Maastricht is in jubelstemming. En terecht! Op de lijst met medaillewinnaars staan de mooiste witte wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Slovenië. Ze zijn gemaakt door bedrijven die hun wijnen uit mogen brengen onder hoog aangeschreven herkomstbenamingen (AOP/AOC). Het zijn stuk voor stuk topwijnen. Daar komen nu de wijnen van de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) Mergelland bij. Een historische blijk van waardering!

Stoutste verwachtingen
De Apostelhoeve stuurt niet zo heel vaak wijnen in voor nationale en internationale keuringen. In de praktijk gaat pakweg 80 procent van de deelnemers met een medaille naar huis. Dat is in Straatsburg anders. Het oudste professionele wijnbedrijf van Nederland wil zich meten met de beste wijnmakers. Daarom besloot Hulst mee te doen aan de gerenommeerde wijnkeuring. “We hebben niet eerder aan deze keuring meegedaan. Dat we met maar liefst 3 gouden medailles op mondiaal niveau zo hoog hebben gescoord, heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Nog nooit is een bedrijf uit Nederland of België daarin geslaagd.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *