Nederlandse wijn kennismaken

Wat doen wij?

DutchWine4You laat je kennismaken Nederlandse wijn. Online. Daar publiceren we feiten en belevingen. Nieuws en achtergronden, proefnotities en recensies. Het doel is dat je ontdekt, beleeft en proeft wat Nederlandse wijn is. In onze overtuiging is wijn van eigen bodem een kwaliteitsproduct. Het verdient een podium. Nederlandse wijn is met passie gemaakt. Het is een eerlijk en duurzaam product. En het is meestal ook prima van smaak!

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor Nederlandse wijn. Helaas. Het doel van DutchWine4You is educatie over wijn van eigen bodem. Kennis en ervaring delen. Daarmee richten wij ons op liefhebbers en kenners. Nederlandse wijn is niet het exclusieve domein van een kleine elite. Doe maar gewoon over wijn. Iedereen mag meegenieten. Onze kernactiviteit is het online aanbieden van educatieve content. Laagdrempelig en toegankelijk. Dat ondersteunen we via sociale media.

Particulieren en bedrijven

Online activiteiten hebben hun beperkingen. Het is onze intentie om de wijn van eigen bodem binnen handbereik te brengen. Letterlijk. Helaas is Nederlandse wijn in de buurtsuper of speciaalzaak nog amper verkrijgbaar. Daarom verzorgen we ook proeverijen. Met wijnen van diverse wijndomeinen. Uit de regio of het hele land. Thuis en op locatie. Voor particulieren en bedrijven. En op termijn organiseren we excursies naar wijngaarden in diverse regio’s. Inclusief een proeverij met wijnen van het domein.

Activiteiten DutchWine4You

Kennismaken of vergelijken

Een proeverij is maatwerk. Inhoud en vorm bepaal je samen met ons. Er zijn 3 opties met allerlei varianten. Bepaal je voorkeur en neem contact op om die samen uit te werken:

  • Een kennismaking met Nederlandse wijnen uit de streek waar je op vakantie bent. Wat is het specifieke terroir van de streek? En hoe herken je dat in de streekwijnen?
  • Een kennismaking met Nederlandse wijnen uit het hele land. Hoe proef je het unieke karakter van wijn van eigen bodem? Wat is de invloed van het koele klimaat en onze bodem op de smaak?
  • Een vergelijking van klassieke wijnen uit het buitenland met Nederlandse wijnen. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in smaak? Welke wijnen vind je het lekkerst?

©DutchWine4You