Online podium wijn

Wie zijn wij?

DutchWine4You is het online podium van de Nederlandse wijn, een particulier initiatief zonder commerciële belangen. Onafhankelijk. Initiatiefnemer en hoofdredacteur is Nico Schipper. Hij voelt zich als een vis in het water in de wereld van communicatie en marketing. Teksten schrijven is helemaal zijn ding. De passie voor Nederlandse wijn inspireerde hem om DutchWine4You te lanceren.

Het verhaal van de pioniers van de Nederlandse wijn intrigeert ons. Waar haalden die waaghalzen de moed vandaan om in de jaren ’70 van de vorige eeuw wijn te gaan verbouwen? Inmiddels zijn er in Nederland tientallen wijnboeren die serieuze wijnen maken. DutchWine4You deelt hun verhalen. Waarom? De kwaliteit van Nederlandse wijn is dik in orde en de smaak meestal verrassend goed. Dat verdient een groter publiek.

Romantiek

Nederlandse wijnboeren zijn akkerbouwers of veehouders die de overstap naar de wijnbouw maakten. Of het zijn mensen zonder agrarische roots, zij-instromers met een droom en een passie voor wijn. Hun dagelijks bestaan is fascinerend. Op het eerste gezicht spat de romantiek er vanaf, maar wijnboeren moeten hard werken. Ze voeren soms een oneerlijke strijd met de grillen van het Nederlandse weer. Toch gaan ze door. En niet zonder resultaat.  De wijn van eigen bodem oogst steeds meer waardering. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Nederlandse wijn is een ambachtelijk en duurzaam product. Daar zijn we trots op.

Online podium Dutchwine4you

Lokaal is lekker

In onze achtertuin telen we onze eigen groente en ons eigen fruit. Dat is duurzaam en vertrouwd. Kaas en eieren halen we bij de boer om de hoek. En we hebben misschien wel aandelen in een burgerboerderij. Lokaal is lekker! Daarom drinken wij ook wijn van eigen bodem. En daarom zetten onze beste restaurants die op de kaart. Ontdek alles wat je altijd al wilde weten op het online podium van de Nederlandse wijn: DutchWine4You.

© DutchWine4You