Pop-up wijnrestaurant
Evenementen

Pop-up Wijnrestaurant op het Land staat straks weer tussen de wijnstokken

Het pop-up Wijnrestaurant op het Land is weer helemaal terug. Het culinaire evenement in het Limburgse heuvelland moest vanwege de coronabeperkingen een jaartje overslaan. De editie van 2022 slaat van 17 augustus tot en met 11 september de tenten op tussen de wijnranken van Landgoed Overst tussen Ubachsberg en Voerendaal. “Mensen snakken naar dit soort evenementen en kunnen er bijna niet op wachten,” zegt bedenker Frenk Theuns.

Annaline en Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis zwaaien de culinaire scepter. De regionale wijnen zijn het uitgangspunt voor de menu’s. Zo werkt dat ook in hun restaurant aan de Tongersestraat in Maastricht. “Maak je maar klaar voor weer een bijzondere culinaire ontdekkingstocht. Lekker genieten van de gastronomische streekgerechten die je van ons gewend bent, begeleid door de beste Limburgse wijnen.” Dat is namelijk waar het allemaal om begonnen is, de promotie van Zuid-Limburg als veelbelovende wijnstreek.

Niet mooier?

Tijdens eerste editie van pop-up Wijnrestaurant op het Land in 2019 stond het paviljoen midden in het Jekerdal ten zuiden van Maastricht. De gasten hadden tijdens het diner een spectaculair uitzicht op de Louwberg. Op de hellingen staan de wijnstokken van Hoeve Nekum en de Apostelhoeve. De gasten waren razend enthousiast. In 2020 verhuisde het culinaire evenement naar de wijngaard van Stan Beurskens van Sint Martinus aan de Langeberg in Voerendaal. “Bijna iedereen vond dat het niet mooier kon worden,” vertelt Annaline Doelen.

Schitterende plek

“Maar om het publiek kennis te laten maken met de verscheidenheid van het Limburgse wijnlandschap lijkt het ons leuker om het evenement elk jaar plaats te laten vinden bij een andere wijnboer.” Daarom staat het glazen paviljoen van 30 bij 40 meter met terras op Landgoed Overst van Ruud Verstegen aan de Winthagerweg in Voerendaal. De gasten hebben niet alleen uitzicht op de glooiende helling met wijnstokken, maar ook op een historische hoogstamboomgaard. “Een schitterende plek, die veel mensen zal verrassen.”

Langere openingsperiode

Het evenement Wijnrestaurant op het Land duurt langer dan de voorgaande edities. En de start is op woensdag. Dan zit het paviljoen nog niet tot aan de nok toe vol. Dat geeft het horecateam de kans om te wennen aan de locatie. Tijdens de hele openingsperiode in augustus en september zijn gasten elke dag welkom. Voor de lunch en voor het diner. Ze kunnen kiezen uit een menu van 3, 4 of 5 gangen van respectievelijk € 39,50, € 49,50 of € 59,50. Daar komt de prijs voor de bijpassende wijnen, die alleen per fles zijn te bestellen, bovenop.

Verrassingsmenu

Er is ook een totaal-arrangement, een 4-gangen verrassingsmenu van Annaline en Patriek Doelen, inclusief een aperitief en 4 bijpassende wijnen uit Voerendaal. Liefhebbers die de smaak te pakken hebben, kunnen nu al een tafel reserveren bij pop-up Wijnrestaurant op het Land.

@DutchWine4You